maandag 10 juli 2023

Emby

 

Emby

 

Emby is een media server die je kunt gebruiken om je muziek, films en tv-programma's te beheren en streamen naar verschillende apparaten. Het is een geweldige optie voor mensen die hun media willen centraliseren en eenvoudig willen streamen naar al hun apparaten. In dit artikel leggen we uit wat Emby is, hoe het werkt en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is Emby? Emby is een media server die is ontworpen om je te helpen je media op een eenvoudige en georganiseerde manier te beheren. Het is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Mac, Linux, en verschillende NAS-apparaten. Emby biedt ook mobiele apps voor iOS en Android, zodat je onderweg toegang hebt tot je media.

Hoe werkt Emby? Emby werkt door je media te indexeren en te organiseren op basis van de informatie die het over elk bestand kan vinden. Het kan automatisch filminformatie, tv-programma's en muziekalbumhoezen ophalen en tags toevoegen aan je media, zodat je deze gemakkelijk kunt vinden en afspelen.

Een van de grootste voordelen van Emby is dat het je media kan streamen naar verschillende apparaten, waaronder je tv, mobiele apparaten en gameconsoles. Emby ondersteunt ook Chromecast, zodat je je media kunt streamen naar je tv via een Chromecast-apparaat.

Hoe gebruik je Emby? Om Emby te gebruiken, moet je het eerst installeren op een computer of NAS-apparaat. Zodra Emby is geïnstalleerd, kun je je media toevoegen aan de bibliotheek van Emby. Emby zal automatisch de informatie over je media ophalen en tags toevoegen, zodat je deze gemakkelijk kunt vinden en afspelen.

Vervolgens kun je de Emby-app downloaden op je mobiele apparaat en inloggen op je Emby-account om je media te bekijken en af te spelen. Je kunt ook de Emby-webinterface gebruiken op je computer om je media te bekijken en af te spelen.

Conclusie Emby is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en georganiseerde manier om hun media te beheren en te streamen naar verschillende apparaten. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel handige functies, zoals automatische tag-toevoeging en ondersteuning voor Chromecast. Als je op zoek bent naar een manier om je media centraal te beheren en te streamen, is Emby zeker het proberen waard.

Voor meer informatie zie de Emby handleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten