zaterdag 20 mei 2023

Jackett en Docker

 

Jackett is een open-source indexeringsdienst die je helpt bij het zoeken naar torrentbestanden op verschillende tracker-sites. Het kan worden geïntegreerd met andere applicaties zoals Sonarr, Radarr, en Lidarr om automatisch torrents te downloaden. Jackett is beschikbaar als Docker-container, waardoor het gemakkelijk te installeren en te beheren is op verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en macOS.

Waarom Jackett als Docker-container gebruiken?

Het gebruik van Jackett als Docker-container heeft verschillende voordelen, waaronder:

  1. Gemakkelijke installatie: Docker maakt het gemakkelijk om Jackett te installeren op verschillende besturingssystemen. Je hoeft geen complexe installatie- of configuratieprocessen te doorlopen.

  2. Veiliger: Doordat Jackett in een container wordt uitgevoerd, is het geïsoleerd van de rest van het systeem en zijn eventuele kwetsbaarheden of beveiligingsproblemen minder vatbaar.

  3. Eenvoudiger beheer: Het beheer van Jackett als Docker-container is eenvoudiger dan het beheren van een traditionele installatie van Jackett. Docker maakt het gemakkelijk om Jackett te updaten en te verplaatsen tussen verschillende systemen.

Hoe installeer je Jackett als Docker-container?

Om Jackett als Docker-container te installeren, moet je eerst Docker op je systeem installeren. Je kunt Docker downloaden en installeren vanaf de officiële website (https://www.docker.com/).

Nadat je Docker hebt geïnstalleerd, kun je Jackett als Docker-container installeren met behulp van een Docker-image. Een Docker-image is een gecompileerde versie van een container, die kan worden gedownload en uitgevoerd op een Docker-host.

Je kunt een Docker-image voor Jackett downloaden vanaf de Docker Hub-website (https://hub.docker.com/r/linuxserver/jackett). Voer het volgende commando uit om de Jackett-image te downloaden:

docker pull linuxserver/jackett

Nadat je de image hebt gedownload, kun je Jackett uitvoeren als een Docker-container met behulp van het volgende commando:

docker run -d
--name=jackett
-p 9117:9117
-v /pad/naar/config:/config
-v /pad/naar/downloads:/downloads
linuxserver/jackett

Dit commando zal een container starten met de naam "jackett", die zal worden uitgevoerd op poort 9117 en die verbinding zal maken met de mappen "/pad/naar/config" en "/pad/naar/downloads" op het host-systeem.

Conclusie Jackett en Docker

Jackett als Docker-container gebruiken is een handige manier om deze indexeringsdienst te installeren en te beheren op verschillende besturingssystemen. Docker biedt een veilige en geïsoleerde omgeving voor het

uitvoeren van Jackett, terwijl het ook gemakkelijk te updaten en te verplaatsen is tussen verschillende systemen. Het installeren van Jackett als Docker-container is relatief eenvoudig en vereist slechts een paar commando's om de container te downloaden en uit te voeren.

Als je op zoek bent naar een indexeringsdienst voor het zoeken naar torrentbestanden en deze wilt integreren met andere applicaties zoals Sonarr of Radarr, dan is Jackett als Docker-container zeker het overwegen waard. Het biedt gemakkelijke installatie, eenvoudig beheer en een veilige omgeving om Jackett te laten draaien.

voor meer informatie voor synology zie ook Jackett Docker installeren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten