donderdag 18 mei 2023

Radarr en Docker

 

Radarr is een automatische filmverzamelaar voor je NAS of thuisserver. Het helpt je bij het automatisch downloaden van films zodra deze beschikbaar zijn in de kwaliteit die je hebt geselecteerd. Radarr is beschikbaar als Docker-container, waardoor het eenvoudig te installeren en te beheren is op verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en macOS.

Wat is Docker?

Radarr en Docker

 

Docker is een open-source platform voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van applicaties in containers. Een container is een geïsoleerde omgeving waarin een applicatie kan worden uitgevoerd met zijn eigen afhankelijkheden en configuratie, zonder dat deze conflicteert met andere applicaties op hetzelfde systeem.

Waarom Radarr als Docker-container gebruiken?

Het gebruik van Radarr als Docker-container heeft verschillende voordelen, waaronder:

  1. Gemakkelijke installatie: Docker maakt het gemakkelijk om Radarr te installeren op verschillende besturingssystemen. Je hoeft geen complexe installatie- of configuratieprocessen te doorlopen.

  2. Veiliger: Doordat Radarr in een container wordt uitgevoerd, is het geïsoleerd van de rest van het systeem en zijn eventuele kwetsbaarheden of beveiligingsproblemen minder vatbaar.

  3. Eenvoudiger beheer: Het beheer van Radarr als Docker-container is eenvoudiger dan het beheren van een traditionele installatie van Radarr. Docker maakt het gemakkelijk om Radarr te updaten en te verplaatsen tussen verschillende systemen.

Hoe installeer je Radarr als Docker-container?

Om Radarr als Docker-container te installeren, moet je eerst Docker op je systeem installeren. Je kunt Docker downloaden en installeren vanaf de officiële website (https://www.docker.com/).

Nadat je Docker hebt geïnstalleerd, kun je Radarr als Docker-container installeren met behulp van een Docker-image. Een Docker-image is een gecompileerde versie van een container, die kan worden gedownload en uitgevoerd op een Docker-host.

Je kunt een Docker-image voor Radarr downloaden vanaf de Docker Hub-website (https://hub.docker.com/r/linuxserver/radarr). Voer het volgende commando uit om de Radarr-image te downloaden:

docker pull linuxserver/radarr

Nadat je de image hebt gedownload, kun je Radarr uitvoeren als een Docker-container met behulp van het volgende commando:

docker run -d
--name=radarr
-p 7878:7878
-v /pad/naar/config:/config
-v /pad/naar/films:/movies
-v /pad/naar/downloads:/downloads
linuxserver/radarr

Dit commando zal een container starten met de naam "radarr", die zal worden uitgevoerd op poort 7878 en die verbinding zal maken met de mappen "/pad/naar/config", "/pad/naar/films" en "/pad/naar/downloads" op het host-systeem.

Conclusie

Radarr als Docker-container gebruiken is een handige manier om deze filmverzamelaar te installeren en te beheren op verschillende besturingssystemen. Docker biedt een veilige en ge

ïsoleerde omgeving voor het uitvoeren van Radarr en maakt het gemakkelijk om het te installeren en te updaten. Door Radarr als Docker-container te draaien, kun je gemakkelijk profiteren van de voordelen van Docker, zoals veiligheid, betrouwbaarheid en eenvoudig beheer.

Daarnaast biedt Radarr als automatische filmverzamelaar veel voordelen voor de filmfans die hun filmcollectie willen beheren en up-to-date willen houden. Het maakt het gemakkelijk om films te downloaden zodra ze beschikbaar zijn in de gewenste kwaliteit, waardoor je nooit meer een film hoeft te missen.

Al met al is het gebruik van Radarr als Docker-container een slimme keuze voor filmfans en serverbeheerders die hun filmcollectie willen beheren en tegelijkertijd willen profiteren van de voordelen van Docker.

Voor meer informatie zie Radarr Docker installeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten