zondag 7 mei 2023

sabnzbd installeren debian

 

Sabnzbd is een populaire nieuwslezer voor Usenet die beschikbaar is voor Debian Linux. Het installeren van Sabnzbd op Debian is een relatief eenvoudig proces dat kan worden gedaan met behulp van de standaardpakketbeheerder van Debian.

Stap 1: Update uw systeem

Voordat u Sabnzbd kunt installeren, moet u ervoor zorgen dat uw Debian-systeem up-to-date is. Dit kan worden gedaan met behulp van de volgende opdrachten:

sql
sudo apt update sudo apt upgrade

Stap 2: Installeer Sabnzbd

Om Sabnzbd te installeren, opent u een terminal en voert u de volgende opdrachten uit:

sudo apt install sabnzbdplus

Tijdens de installatie wordt u gevraagd om een aantal configuratieopties te selecteren. De meeste opties kunnen op hun standaardwaarden worden gelaten, maar u moet wel een wachtwoord opgeven voor de webinterface.

Stap 3: Start de Sabnzbd-service

Nu Sabnzbd is geïnstalleerd, kunt u de service starten met de volgende opdracht:

sql
sudo systemctl start sabnzbdplus.service

U kunt controleren of de service correct is gestart met de volgende opdracht:

lua
sudo systemctl status sabnzbdplus.service

Als de service correct is gestart, zou u een bericht moeten zien dat aangeeft dat de service actief is en wordt uitgevoerd.

Stap 4: Configureer Sabnzbd

Nu Sabnzbd is geïnstalleerd en gestart, kunt u toegang krijgen tot de webinterface op http://localhost:8080/. Hier kunt u uw downloadmappen en andere opties configureren.

Als u Sabnzbd wilt stoppen, voert u de volgende opdracht uit:

arduino
sudo systemctl stop sabnzbdplus.service

Conclusie

Het installeren van Sabnzbd op Debian is een eenvoudig proces dat kan worden gedaan met behulp van de standaardpakketbeheerder van Debian. Nadat u Sabnzbd hebt geïnstalleerd, kunt u het gemakkelijk configureren en gebruiken om bestanden te downloaden van Usenet. Voor meer informatie zie ook de Handleiding SABnzbd installeren Debian.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten