woensdag 7 juni 2023

Plex hulp

 

Plex is een veelzijdig media server platform waarmee je je eigen media kunt organiseren en streamen naar verschillende apparaten, zoals smart tv's, mobiele apparaten en gameconsoles. Een van de belangrijkste functies van Plex is de mogelijkheid om je favoriete tv-programma's en films te bekijken, ongeacht waar je bent. In dit artikel gaan we dieper in op de functies van Plex voor het streamen van series en films.

Bibliotheek opzetten Om je eigen bibliotheek met tv-series en films op te zetten in Plex, moet je allereerst de mediabestanden importeren en deze aan de juiste categorie toewijzen. Plex zal de metadata van de bestanden automatisch scannen en aanvullen, waardoor je automatisch toegang hebt tot informatie over het genre, de acteurs, de regisseur, de releasedatum, enzovoort.

Wanneer je je bibliotheek hebt opgezet, kun je de verschillende tv-series en films op dezelfde manier bekijken als op andere streamingplatforms, zoals Netflix en Amazon Prime Video. Je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan tv-programma's, films en documentaires die beschikbaar zijn via de bibliotheek van Plex.

Afspeellijsten maken Een andere geweldige functie van Plex is dat je afspeellijsten kunt maken voor je favoriete tv-programma's en films. Zo kun je gemakkelijk een marathon van je favoriete tv-serie houden of een afspeellijst maken voor een speciale gelegenheid, zoals een feestje of een filmavondje met vrienden.

Live tv kijken Naast het streamen van je eigen media, biedt Plex ook de mogelijkheid om live tv te kijken, mits je een tuner of abonnement hebt. Je kunt live tv-programma's opnemen en later bekijken, en zelfs programma's pauzeren en terugspoelen. Bovendien biedt Plex ook integratie met tv-gidsen en kanalen, zodat je snel en gemakkelijk je favoriete tv-programma's kunt vinden.

Conclusie Plex is een uitstekende oplossing voor het streamen van je favoriete tv-programma's en films op verschillende apparaten. Met zijn eenvoudige en gebruikersvriendelijke interface, geavanceerde afspeellijst-functies en mogelijkheden om live tv te bekijken, is het een van de beste opties die beschikbaar zijn. Als je op zoek bent naar een platform om je eigen media te organiseren en te streamen, is Plex zeker het proberen waard. Voor meer informatie zie Plex handleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten